5 Analist Endişelendirdi: Altcoinler İçin Ufukta Kan Banyosu Var!

Bitcoin, 2022’nin sonlarından bu yana en kötü aylık performansını göstererek aşağı yönlü sarmalını sürdürüyor. Bu üç günlük düşüş, yatırımcıların gergin bir şekilde FED’in faiz oranı kararını beklediği ve savunma amaçlı bir manevrayla fonlarını kripto para piyasasından çektiği bir dönemde ortaya çıktı. Bu sırada altcoinler için endişeli bir analiz dikkat çekti. İşte detaylar…

Bitcoin flaş düşüş yaşıyor

Nisan ayında Bitcoin için %16’lık acımasız bir düşüş yaşandı ve fiyatları 73.000 doların üzerine çıkaran önceki yükselişin kazanımları silindi. Bugün itibarıyla Bitcoin, Şubat ayı sonundan bu yana en düşük noktası olan 57.000 doların altında tehlikeli bir şekilde bulunuyor ve ayı piyasası bölgesine sağlam bir girişe işaret ediyor. Son zamanlardaki katliama rağmen Bitcoin, Ocak ayında başlatılan yeni borsa yatırım fonlarındaki (ETF’ler) artışın etkisiyle yılbaşından bu yana %28 yükselişini sürdürüyor. Ancak bu olumlu not, yatırımcı güvenini sarsan mevcut sarsıntıları maskeleyemiyor.

Analistler Bitcoin’in mevcut durumuna ilişkin çelişkili yorumlar sunuyor. Popüler bir kripto yorumcusu olan Mags, 57.000 doların çok önemli bir destek seviyesi olabileceğini öne sürüyor. Bitcoin’in kısa süreliğine bu işaretin altına düşerek hafta kapanmadan önce hızlı bir toparlanmayı tetikleyeceği bir yükseliş senaryosu öngörüyor; bu, “sahtekarlık” olarak adlandırdığı aldatıcı bir hareket.

Michael van de Poppe, kısa vadeli düzeltme bekliyor

Başka bir kripto analisti Michaël van de Poppe, kısa vadeli daha fazla düşüş olasılığı olsa da, sonuca yaklaşan bir fiyat düzeltmesi bekliyor. Kripto dünyasının önde gelen isimlerinden olan Plan B, tarihsel bir yaklaşım benimsiyor ve Bitcoin’in Nisan kapanış fiyatının mevcut döngünün son “mavi nokta” ayı olduğunu vurguluyor.

İlginç bir şekilde Plan B, 2020-2024 halving döngüsü sırasındaki 34.000 dolarlık ortalama fiyatı vurguluyor ve Stok-Akış (S2F) modelinin 2019’da yaptığı 55.000 dolarlık tahminle yakından uyumlu. İleriye baktığımızda Plan B, Mayıs ayının başlangıç ​​ayı olacağını tahmin ediyor Bir sonraki halving döngüsüne geri sayımı ifade eden “ilk kırmızı nokta”. Yükseliş tahminleriyle bilinen S2F modeli, 2024-2028 yılına kadar önemli bir fiyat artışının 500.000 dolar civarına çıkacağını öngörüyor.

Bitcoin ve altcoinler için fiyatı neler etkiledi?

Bu son gerileme iki temel faktöre bağlanabilir. Birincisi, 2022 ve 2023’teki düşüşler sırasında piyasaya giren yatırımcıların yanı sıra 2024’ün başlarından bu yana ETF’lerde önemli artışlar gören yatırımcıların kar elde etmesi. İkincisi, daha geniş bir ekonomik kaygı: FED’in para politikası duruşu. Ani bir faiz artışı beklenmese de yatırımcılar arasında Fed’in yıl boyunca faiz indirimlerini erteleyebileceğine dair artan inanç var. Bu, kripto para birimleri, gelişmekte olan piyasa hisse senetleri ve tahviller gibi faize duyarlı varlıkları olumsuz etkileyebilir.

Bu duygu, bu hafta büyük Bitcoin ETF’lerinden toplam 496 milyon dolarlık şaşırtıcı miktardaki rekor çıkışlara da yansıyor. Ayrıca veriler, önde gelen ETF’lerden biri olan BlackRock’un iShares Bitcoin Trust’ına yönelik girişlerde bir yavaşlama olduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz ay genellikle yeni madeni para yaratımını azaltarak fiyatı artıran ve merakla beklenen Bitcoin halving etkinliğine rağmen, Bitcoin 20 Nisan’dan bu yana yaklaşık %15 değer kaybetti. Bu düşüş, olayların beklentisiyle kısa vadeli alım çılgınlığının hızla satışlarla takip edilebildiği kripto para piyasasının spekülatif doğasını vurguluyor.

Altcoinler için ufukta kan banyosu mu var?

Bulaşma Bitcoin’in ötesine yayıldı ve daha geniş kripto para piyasası acımasız bir düzeltme yaşadı. Bitcoin ETF’leri, yaklaşan FOMC toplantısına sadece bir gün kala 162 milyon dolarlık şaşırtıcı bir kanama yaşadı. Ek olarak beklenenden yüksek bir enflasyon baskısı, Fed’in 2024’te faiz indirimine dair kalan tüm umutları yok edebilir. Yalnızca son 24 saat içinde Bitcoin %5 değer kaybederek kritik 60.000 dolar seviyesinin altına geriledi. Ancak altcoinler daha da sert bir düşüşle karşı karşıya.

Kripto analisti Benjamin Cowen, altcoin-Bitcoin (ALT/BTC) çiftleri ile yaklaşan oran kesintileri arasında potansiyel bir korelasyon olduğunu öne sürüyor. ALT/BTC çiftlerinin faiz indirimlerinden hemen önce kapitülasyon olayına tanık olduğu geçmiş döngülerle paralellikler kuruyor. Cowen, tarihin tekerrür etmesi durumunda önümüzdeki aylarda ALT/BTC çiftlerinde %40’lık potansiyel bir düşüş olabileceği konusunda uyarıyor.

Ayrıca, piyasa analisti Patric H., hem Bitcoin hem de altcoinler için zorlu bir Mayıs ayı öngörüyor. Önümüzdeki 2-6 hafta içinde, potansiyel olarak bir çıkışa yol açacak nihai bir sarsılma dönemi öngörüyor. Patric, Korku ve Açgözlülük Endeksi’nin “Açgözlü” bölgesinde açıkça görülen coşku sınırına varan mevcut duyguyu vurguluyor. Ayrıca, 2019 senaryosunu yansıtarak azalan yatırımcı heyecanını da vurguluyor

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir