Tüm Dertlerine Deva Olacak Lezzetli Sucuklu Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Rüyalarınıza girecek kadar leziz bir yemek tarifi ister misiniz? O zaman çıkarın kağıdı kalemi not almaya başlayın, enfes bir şey geliyor!

Sucuklu Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 2 su bardağı kuru fasulye

  • 1 orta boy kuru soğan

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

  • 1 tane sivri biber

  • Sucuk

  • Tuz

  • Sıvı yağ

  • 3 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı: 

1. Fasulyeleri akşamdan suyla ıslatın. Soğanı küp küp doğrayın. Sucuğu da yarım ay şeklinde kesin. 

2. Sote modunda iç hazneye sıvı yağı dökün. Soğanları ekleyip 4 dakika kavurun. 

3. Sucuğu ve salçaları da ekleyin. Kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. 

4. İçerisine kalan malzemeleri ekleyin. Kapağı kapatıp kilitleyin.

5. Basınçlı pişirme modunda et modunda 70 kpa’da 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

Bu tarifin ayrıntılarını adım adım görmek isterseniz videomuzu izleyebilirsiniz ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir