Pide, tost ve sandviçe peynir ayar! Artık böyle satılamacak

Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği’nde Değişiklik!

Tarım Ve Orman Bakanlığı, tüketicilerin doğru bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla gıda etiketlerinde önemli değişikliklere gidiyor. Bakanlık, Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği Kılavuzunda kapsamlı revizyonlar gerçekleştiriyor.

Yapılan yeni düzenleme ile artık kaşar peyniri içermeyen ürünlerde “kaşarlı” ibaresi kullanılamayacak. Pide, tost, sandviç gibi ürünler, içerdikleri peynir türüne göre net bir şekilde tanımlanmak zorunda kalacak. Örneğin; “kaşarlı tost” ibaresi sadece kaşar peyniri içeren ürünler için geçerli olacak, eritme peyniriyle hazırlananlar ise “eritme peynirli tost” şeklinde etiketlenecek.

Ayrıca Sandviçlerde de Aynı Değişiklik Geçerli

Aynı şekilde, kaşar peyniri yerine eritme peyniri kullanılan sandviç de bundan böyle “eritme peynirli sandviç” olarak satılacak.

Yer fıstığı ile yapılan baklava için de artık “yer fıstıklı” ibaresi tercih edilecek, fıstıklı baklava terimi ise kullanılmayacak.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Related Posts

Uzmanı uyardı: Ekran bağımlılığı çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor

Uzmanı uyardı: Ekran bağımlılığı çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor

Göz kaşımak düşündüğünüzden tehlikeli olabilir

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Serdar Marol, göz nezlesinde kaşımanın hastalığı tetiklediğini belirterek, kaşımanın keratokonus gibi kalıcı göz bozukluklarına yol açabileceği uyarısında bulundu.

O üründe pestisit oranı sınırın 40 katı çıktı

Tamponlarda kanserle ilişkilendirilen zehirli bir pestisit olan glifosatın tehlikeli seviyelerde bulunduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırma, tamponlardaki pestisit seviyesinin içme suyundaki izin verilen sınırın tam 40 kat üzerinde olduğunu tespit etti.

Hızlı hazırlanana popüler yemekte kanser uyarısı: ‘Riski yüzde 55 artırabilir’

Hızlı bir öğle yemeği veya atıştırmalık olarak sıkça tercih edilen hazır noodle’lar, sağlığınız için ciddi bir tehdit oluşturabilir. New York’taki Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezi’nde iç hastalıkları uzmanı olan Dr. Tim Tiutan, bu popüler yiyeceğin mide kanseri riskini önemli ölçüde artırabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Uzmanlar uyarıyor: Ketojenik diyeti ezbere uygulamayın

Son yıllarda popüler olan ketojenik diyet, kontrolsüz bir şekilde uygulandığında sorunları da beraberinde getiriyor. Bu diyetin epilepsi hastaları için geliştirildiğini belirten Diyetetik Uzmanı Tuba Kayan Tapan, bilinçsizce yapılan ketojenik diyetin karaciğer ve kalp sağlığını olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Sıcak havalar kalp sağlığını tehdit ediyor!

Yaz aylarında kalp damar hastalıkları riski artarken, aşırı sıcaklar ve nemli hava kalp krizine yol açabiliyor. Uzmanlar, kalp hastalarının serin yerlerde kalmalarını, yeterli sıvı almalarını ve ağır egzersizlerden kaçınmalarını öneriyor.