Milli Havacılıkta Tarihi Başarı: Aksungur İHA’sı Yerli Motorla Uçtu

Haluk Görgün: Milli Havacılığımızın Başarı Hikayesi

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, milli havacılığımızın geleceği için umut veren bir açıklama yaptı. Görgün, “AKSUNGUR adlı stratejik sınıf İHA’mız, yerli motor TEI-PD170 ve milli elektro-optik kamera ASELSAN AF500 ile gerçekleştirdiği tarihi uçuşla, milli havacılığımızın gücünü kanıtlamıştır. Bu başarı, sadece teknik bir adım değil; aynı zamanda milli kararlılığımızın bir göstergesidir. ASPİLSAN tarafından geliştirilen ısıtıcılı bataryamızın da yüksek irtifa koşullarında başarılı bir şekilde test edilmesi, milli teknolojimizin gücünü ortaya koyuyor. Yerli ve milli sistemlerimizle, gökyüzünde yeni izler bırakıyor ve savunma sanayimizde önemli adımlar atıyoruz. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı ve paydaşlarımızı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Teknoloji

Related Posts

Sutopunda Avrupa Şampiyonası biletini aldık

Sutopu Erkek Milli Takımı, 2026 Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti.

Geleceğin casusluk sistemi; Sentient

ABD istihbarat programlarının geliştirdiği gizli yapay beyinle tanışın.

İşte dünyanın en hızlı yılanı: Saatte 40 km hıza çıkıyor

Kara mambanın saatte 19 km/sa ile hız rekoru kırdığı düşünülürken, yeni bulgular gerçeği bambaşka bir boyuta taşıdı.

FC25’te 8. Sezon büyün yeniliklerle başlıyor

EA Sports’un popüler futbol simülasyonu FC25’te 8. Sezon yepyeni bir Premium Pass ve oyun içi güncellemelerle 5 Haziran’da başlıyor. Bu sezonun en dikkat çeken teması Shapeshifters! Alexis Sanchez’ten Kaka’ya, Tonali’den Douglas Luiz’e kadar birçok …

Dünyanın çekirdeğinden altın sızıyor!

Komplo teorilerine inat, Dünya’nın çekirdeği boş değil. Aksine; platin, rutenyum ve neredeyse gezegendeki altının tümü gibi değerli metallerle dolu, yoğun ve son derece sıcak bir yapı. Ancak 3 bin kilometreden fazla derinlikte yer alan bu doğa hazinesine ulaşmak günümüz teknolojisiyle imkânsız. Yine de, son araştırmalar bu hazinenin küçük bir kısmının yüzeye ulaştığını ortaya koydu.

OpenAI’dan gizemli cihaz: “Şimdiye kadar yaptığımız en büyük şey”

ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI’ın CEO’su Sam Altman, eski Apple tasarımcısı Jony Ive ile birlikte geliştirdikleri gizemli bir cihazı şirket ekibine tanıttı. Altman, bu cihazla 100 milyon yapay zekayı tek bir platformda birleştirmeyi hedeflediklerini belirtti ve bu projeyi, “şimdiye kadar yaptığımız en büyük şey” olarak tanımladı.