Bu test yumurtanın taze olup olmadığını riske girmeden çözüyor: Her seferinde 1 kez uygulayın!

Yumurtaların Tazeliğini Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

Buzdolabında uzun süredir bekleyen yumurtalarınızı tüketmekte tereddüt mü ediyorsunuz? Endişelenmeyin, yumurtanın taze olup olmadığını anlamanın hızlı ve etkili bir yolu var: Su testi. Son kullanma tarihi geçmiş yumurtalar, gıda zehirlenmesi ve enfeksiyon riskini artırabilir.

Yapmanız gereken tek şey, bir kabı soğuk suyla doldurup yumurtayı içine bırakmak. Eğer yumurta kabın dibine batıyorsa, tazedir ve güvenle tüketilebilir. Ancak eğer yumurta dik duruyorsa veya suyun ortasında yüzüyorsa, hala yenilebilir ancak kısa sürede pişirilmesi önerilir. Suyun yüzeyinde kalıyorsa, bu yumurtanın tazeliğini yitirdiğini gösterir ve atılmalıdır.

Bunun nedeni, yumurta içindeki hava cebinin zamanla büyümesidir. Ancak dinlenme ve uygulamadan aşırı yüklenmenin veya kaplamanın deformasyonu olup olmadığından ayrıca emin olmalısınız. Kaplamanın üzerine yüklenirse, bakterilerin içeri girmesine neden olabilir. Bu sebeple dikkatli olunmalıdır.

Su testine ek olarak, yumurtanın kırıldığında sahip olduğu görünüm de tazeliği hakkında ipucu verir. Taze bir yumurta, kalın ve yoğun bir beyaza ve parlak bir sarıya sahiptir. Daha az taze yumurtalarda ise beyaz kısımlar daha sıvı, sarısı ise daha düz olabilir. Ayrıca, hoş olmayan bir koku varsa, yumurtanın bozulmuş olabileceği anlamına gelebilir.

Yumurtaların tazeliğini korumak için orijinal ambalajlarında, sabit bir sıcaklıkta ve buzdolabında saklanması önerilir. Yumurtaları yıkamadan saklamak, bakterilere karşı hassasiyetini artırabilir ve doğal koruyucu tabakayı koruyabilir. Bu basit yöntemlerle yumurtalarınızı kontrol edebilir, gıda zehirlenmesini önleyebilir ve israfı azaltabilirsiniz.

Related Posts

Bilirkişilik Eğitimleri Başladı

Bilirkişilik eğitimlerinin başladığını duyuran Türk Tabipler Birliği, web sitesinden yaptığı açıklamada detayları aktardı. 

En fazla o yaş grubu risk altında: KKKA hastalığı tedavisi nedir?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazif Elaldı, ülke genelinde kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalananların en az yüzde 95’inin sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

Uzmanı uyardı: Ekran bağımlılığı çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor

Uzmanı uyardı: Ekran bağımlılığı çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor

Göz kaşımak düşündüğünüzden tehlikeli olabilir

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Serdar Marol, göz nezlesinde kaşımanın hastalığı tetiklediğini belirterek, kaşımanın keratokonus gibi kalıcı göz bozukluklarına yol açabileceği uyarısında bulundu.

O üründe pestisit oranı sınırın 40 katı çıktı

Tamponlarda kanserle ilişkilendirilen zehirli bir pestisit olan glifosatın tehlikeli seviyelerde bulunduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırma, tamponlardaki pestisit seviyesinin içme suyundaki izin verilen sınırın tam 40 kat üzerinde olduğunu tespit etti.

Hızlı hazırlanana popüler yemekte kanser uyarısı: ‘Riski yüzde 55 artırabilir’

Hızlı bir öğle yemeği veya atıştırmalık olarak sıkça tercih edilen hazır noodle’lar, sağlığınız için ciddi bir tehdit oluşturabilir. New York’taki Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezi’nde iç hastalıkları uzmanı olan Dr. Tim Tiutan, bu popüler yiyeceğin mide kanseri riskini önemli ölçüde artırabileceği konusunda uyarıda bulundu.